ЛЕТЊА ШКОЛA ХР АНАЛИТИКЕ

ЛЕТЊА ШКОЛA ХР АНАЛИТИКЕ

Катедра за менаџмент људских ресурса и Центар за менаџмент људских ресурса организују курс ХР аналитике за студенте основних, мастер и докторских студија под називом ЛЕТЊА ШКОЛA ХР АНАЛИТИКЕ.

Курс ће се одржати у периоду од 21. 6. до 22.8.2021. у онлине режиму путем Microsoft Teams платформе. Предавач на курсу ће бити др. Горан Куљанин, доцент професор Менаџмента и Предузетништва са ДеПаул Универзитета у Чикагу, Илиноис, САД. 

Циљ курса је усвајање главних концепата аналитичког приступа ХР процесима и стицање вештина коришћења дигиталних алата за анализу великих база података о запосленима. Фокус школе је на примени програмског језика R у анализи велике количине података о запосленима.

Студенти би након одслушаног курса требало да буду способни да разумеју примену великих података у домену ХР-а и да познају дигиталне алате и системе за подршку одлучивању који се примењују у сврхе ХР аналитике, те да буду способни да користе R у сврхе анализе података, извештавања о запосленима и исходима ХР процеса. У наставку се налазе детаљније информације о плану рада и предавачу.

Пријава за учешће на Летњој школи ХР аналитике је отворена до 20.06. Сви заинтересовани се могу пријавити путем линка: https://forms.gle/RVVJxWFHEPB4Anhe8

Курс ће бити на енглеском језику.

За све додатне информације можете контактирати професорку Ковачевић: ivana.kovacevic@fon.bg.ac.rs

ОКВИРНИ ПЛАН РАДА НА КУРСУ ЛЕТЊА ШКОЛА ХР АНАЛИТИКЕ      

Термини доступности материјала на каналу MsTeams платформе: 21.6.2021. до 22.8.2021.

Садржај курса – теме:

Први блок

Предавања: Значајна аналитичка ХР питања за организације

Предавање и вежбе: Упознавање са R и аналитички пројекти

Вежбе:основне R вештине

Предавања: Врста података за различита ХР питања

Предавања: Увоз података у R и почетно прегледање података

Вежбе: Идентификовање различитих података, увоз података у R и почетно прегледање података

Предавања: Процесовање и спремање података за визуелизацију и аналитику

Предавање и вежба: Основна витуелизација за разумевање података

Предавања и вежба: Генерализовани линеарни модел: регресија

Вежбе: Kоришћење генерализованог линеарног модела за регресију у домену ХР

Предавања и вежбе:  Генерализовани линеарни модел: класификација

Вежбе: Kоришћење генерализованог линеарног модела за класификацију у домену ХР

Други блок

Предавања: Методе суперзивираног учења

Вежбе: Коришћење метода супервизираног учења за ХР питања

Предавања: Методе несуперзивираног учења

Вежбе: Коришћење метода несупервизираног учења за ХР питања

Предавања и вежбе: Интерактивне апликације контролних табла.

О ПРЕДАВАЧУ

Goran Kuljanin, PhD; Assistant Professor, Department of Management and Entrepreneurship; Driehaus College of Business; DePaul University, Chicago. 

Др. Горан Куљанин је доцент професор Менаџмента и Предузетништва на ДеПаул Универзитету у Чикагу, Илиноис, САД.  Његово истраживање фокусира се на апликацији рачунарских модела за истраживање психолошких процеса и настајање психолошких феномена, истраживање у примени и коришћењу статистичких метода за анализирање психолошких динамика, примењивање науке података за информисање у истраживању психологије и истраживање тимских композиција и процеса и настајања тимских феномена и резултата. Др. Куљанин објавио је своја изтраживања у водећим часописима укључујући: Journal of Applied Psychology, Psychological Methods i Organizational Research Methods. Његове изтраживачке награде укључују: Best Article in Organizational Research Methods in 2013, 2015 William A. Owens Scholarly Achievement Award od Society for Industrial and Organizational Psychology (SIOP) i Monograph Distinction od Journal of Applied Psychology.  Са колегама, освојио је $1.25 милион у изтраживачким наградама од U.S. Army Research Institute for Behavioral and Social Sciences.

https://business.depaul.edu/faculty/faculty-a-z/Pages/Goran-Kuljanin.aspx
https://scholar.google.com/citations?user=eZ7rlpcAAAAJ&hl=en

Leave a Reply