Naša katedra ugostila je stručnjake iz oblasti HR-a

Naša katedra ugostila je stručnjake iz oblasti HR-a

Prof. dr Čejs Tejl, vanredni profesor poslovne etike sa poslovne škole Univerziteta u Vajomingu, Sjedinjene Američke Države

Profesor Čejs Tejl sa Univerziteta u Vajomingu, SAD, posetio je Fakultet organizacionih nauka u ponedeljak, 6. juna 2022. godine. Profesor Tejl je vanredni profesor na Poslovnoj školi Univerziteta u Vajomingu, čije su uže naučne oblasti ljudski resursi i poslovna etika. 

Na početku sastanka, profesora je pozdravila i upoznala sa aktivnostima i radom fakulteta, prof. dr Sandra Jednak, prodekanka za međunarodnu saradnju. Zatim su nastavljeni razgovori o potencijalnoj saradnji sa prof. dr Ivanom Kovačević, prof. dr Jelenom Anđelković Labrović i Ivonom Živković sa Katedre za ljudske resurse, prof. dr Marijom Todorović sa Katedre za interdisciplinarna istraživanja u menadžmentu i doc. dr Draganom Bjelicom sa Katedre za menadžment i upravljanje projektima.

Prof. Elena Rodinova, vanredni profesora i prof. Vladislav Dominiak sa Državnog Univerziteta u Sankt Peterburgu (Saint Petesburg State University), Rusija

Članovi Katedre za menadžment ljudskih resursa su 3.11.2022. ugostili prof. Elenu Rodinovu, vanrednog profesora i prof. Vladislava Dominiaka sa Državnog Univerziteta u Sankt Peterburgu (Saint Petesburg State University). 

Razgovaralo se o mogućoj saradnji na polju istraživanja i razmene studenata. Kako je oblast interesovanja prof. Dominiaka socijalna psihologija, a prof. Rodinove  u domenu organizacione psihologije, na sastanku su prisustvovali članovi Katedre prof. dr Ivana Kovačević, prof. dr Jelena Anđelković Labrović, Ivana Kužet, Mateja Manojlović, te kao predstavnik dekanskog kolegijuma prof. dr Sandra Jednak, prodekan za međunarodnu saradnju i Bojana Ivanović Bovan, stručni saradnik službe za međunarodnu saradnju.

Prof. dr Denisa Abrudan, vanredni profesor Fakulteta za ekonomiju i poslovnu administraciju sa Univerziteta u Temišvaru (West Timisoara University), Rumunija

U septembru ove godine (21.09.2022.) naša Katedra je ugostila prof. dr Denisu Abrudan sa kojom imamo višegodišnju saradnju na polju razmene znanja i ideja. Profesorka Denisa je vanredni profesor na Fakultetu sa Ekonomiju i poslovnu administraciju na West University Timisoara iz Rumunije i organizator i ovogodišnje škole međunarodnog menadžmenta ljudskih resursa (IHRM school) koja okuplja veliki broj studenata i profesora iz preko dvadeset zemalja.  

Tom prilikom prof. Denisa je razgovarala i sa prodekanom za međunarodnu saradnju prof. dr Sandrom Jednak o mogućnostima dalje institucionalne saradnje i saradnje na projektima u domenu ljudskih resursa.

Leave a Reply