Internacionalna škola menadžmenta ljudskih resursa

Internacionalna škola menadžmenta ljudskih resursa

Studenti Fakulteta organizacionih nauka bili su učesnici Internacionalne prolećne škole menadžmenta ljudskih resursa, u organizaciji West University of Timișoara (UVT FEAA International HRM Spring School Timisoara 2019), u Rumuniji, u periodu od 8-og do 15-og aprila, 2020. godine. Studentski tim koji su činili dva studenta doktorskih studija Nikola Petrović i Ivana Milinković, jedan student master studija Maša Ilić, i jedan student osnovnih studija Anđela Barjaktarović, predvodila je doc. dr Ivana Kovačević sa Katedre za menadžment ljudskih resursa.

Učesnici Internacionalne prolećne škole menadžmenta ljudskih resursa bili su timovi iz 12 zemalja: Indije, Malezije, Alžira, Haitija, Švajcarske, Austrije, Velike Britanije, Moldavije, Albanije, Grčke i Srbije. Studenti su bili podeljeni u internacionalne timove i rešavali su 6 studija slučaja koje su definisane od strane kompanija iz Rumunije (kompanije: ATOS IT SOLUTIONS, ELBA, ROSMAN GROUP, FRIGOGLASS, SODEXO, KPMG), a vezana su za izazove upravljanja ljudskim resursima. Timovi su mentorisani od strane profesora iz navedenih 12 zemalja i predstavnika kompanija.

Studenti FON-a učestvovali su u rešavanju tri studije slučaja:

  • NEW SOLUTIONS FOR GLOBAL EXECUTIVE SEARCH za kompaniju ROSMAN GROUP – učesnik Anđela Barjaktarović
  • ABSENTEEISM IN THE PRODUCTION AREA. NEW SOLUTIONS FOR CONTROL OR REDUCE IT za kompaniju ELBA- LIGHTING TECHNOLOGY – učesnici Nikola Petrović i Ivana Milinković
  • OPTIMIZATION THE COMPENSATION & BENEFITS SYSTEM za kompaniju ATOS IT solutions – učesnik Maša Ilić

Doc. dr Ivana Kovačević bila je gostujući predavač na Internacionalnoj prolećnoj školi menadžmenta ljudskih resursa. U okviru sesije FUTURE WORKFORCE Ivana je držala predavanje PROSPECTS OF APPRASIAL PROCESS IN THE CONTEXT OF FUTURECOMING WORKFORCE COMPETENCIES. Takođe, Ivana je bila profesor mentor u tri kompanije ELBA, ROSMAN GROUP, FRIGOGLASS.

Rešenja zadatih studija slučaja predstavljena su u svečanoj sali Univerziteta, a stručni žiri činio je tim profesora iz 12 zemalja i 6 predstavnika iz privrede. Događaj nije bio takmičarskog karaktera, a studenti FON-a bili su među najbolje ocenjenim studentima.

Leave a Reply